Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

NUTRA NUGGETS

štenci
psi
mačke


DIAMOND

štenci
psi
mačke...vi im dajete ljubav......a mi zdravu prehranu!!!

NAPUTAK O SASTOJCIMA


OMEGA 3


OMEGA 6


KONDROITIN


GLUKOZAMIN


GLUKOZAMIN

Glukozamin je osnovni gradivni element mukopolisaharida (kao što su glukozaminglikani i proteoglikani) koji tvore osnovnu strukturu kostiju, hrskavice, noktiju, kose i kože.
Glukozamin je glavni nositelj izgradnje zglobnih struktura, vezivnog tkiva, tetiva, ligamenata i zglobne tekućine. Nedostatak glukozamina najčešće se povezuje s osteoartritisom i degenerativnim bolestima zglobova i kralježnice. U normalnim okolnostima hrskavica zgloba neprestano se troši i obnavlja, a problemi i bolest nastaju ako je obnova sporija od trošenja.
Kada nastupi, bolest se ne može izliječiti, ali dodatkom u prehrani i terapijskim postupcima može se ukloniti bol i održati pokretljivost zglobova. Problemi sa zglobovima su ponekad povezani i s prekomjernom težinom životinje, te je potrebno životinju držati u granicama preporučene mase.

Unosom glukozamina u hrani ili kao dodatak prehrani, te povećanjem njegove količine, u organizmu se povećava aktivnost hondrocita. Glukozamin djeluje kao spužva, navlačeći tekućinu u mrežastu hrskavicu. Tekućina uklopljena u hrskavicu izvlači nutrijente iz okolnih kostiju i opskrbljuje hrskavicu nutrijentima i tako potpomaže regeneraciju hrskavice. Hrskavica zglobova nema vlastitu opskrbu krvlju, pa njene potrebe moraju biti opskrbljene iz okolnih tkiva.

Glukozamin je jedino prirodno sredstvo iz školjki i rakova koje potiče regeneraciju hrskavice.

Dodatak glukozamina u prehrani se preporuča kod pasa koji imaju problema s artrozom, kod mehaničke povrede zgloba, upale zglobova, išijasa, gubitka elasticiteta u zglobovima, kod sportskih i starijih pasa.

sva prava pridržana © Agrino d.o.o.