Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

NUTRA NUGGETS

štenci
psi
mačke


DIAMOND

štenci
psi
mačke...vi im dajete ljubav......a mi zdravu prehranu!!!

NAPUTAK O SASTOJCIMA


OMEGA 3


OMEGA 6


KONDROITIN


GLUKOZAMIN


NAPUTAK O SASTOJCIMA

Želite saznati kako pojedini sastojak djeluje na vašega ljubimca? Pročitajte objašnjenja o sastojcima koja dolje slijede i pomoću kojih možete bolje proširiti svoje znanje.

A

ASKORBIČNA KISELINA

Vitamin C. Djeluje kao antioksidant u hrani (očuvanje hrane na policama, sprečava užeglost). Nije prijeko potreban vitamin psima i mačkama (oni sami mogu proizvesti potrebne im količine).

B

BAKRENI PROTEINAT

Bakar je važan mineral za boju životinjske dlake. Također regulira reprodukciju u mačaka. Račvasti minerali se vežu s aminokiselinama te se postiže bolje upijanje iz probavnog područja u druge organe.

BAKRENI SULFAT

Anorganski oblik bakra, nužan mineral. Bakar je uključen u normalnu reprodukciju i odgovoran za održavanje normalne pigmentacije životinjske dlake.

BIOTIN

B vitamin je potreban za probavljanje masti, ugljikohidrata, bjelančevina, masnih kiselina i aminokiselina koje nisu prijeko potrebne. Vitamin topiv u vodi. Potreban za normalnu kožu i rast dlake.

C

CINKOV PROTEINAT

Prstenasti spoj cinka. Cink je potreban za stvaranje bjelančevina u tijelu, normalni rad imunog sustava, za kožu i zacjeljivanje, za rast i rasplođivanje. Prstenasti minerali se vežu za aminokiseline i tako poboljšavaju upijanje iz probavnog trakta u ostala tkiva.

CINKOV SULFAT

Nelančani oblik spoja cinka. Cink je potreban za stvaranje bjelančevina u tijelu, za normalnu otpornost organizma, za kožu i zacjeljivanje, za rast i rasplođivanje. Kod nekih vrsta pasa postoje genetske nepravilnosti u sposobnosti upijanja cinka pri izmjeni tvari ( malamuti i sibirski haski ) što dovodi do potrebe za povećanom količinom cinka u hrani.

D

DOKOZAHEKSANOIČNA KISELINA ( DHA )

Naši recepti hrane za štence i mačiće opskrbljuju ih prirodnom DH kiselinom preko lako probavljivog lososovog ulja postižući tako najbolje učinke u razvoju duha i tijela vašega ljubimca. DHA je prirodna Omega 3 masna kiselina i ima presudni značaj za razvoj mozga i vida. Štenac ili mačić koji raste prima DHA najprije kroz majčino mlijeko. Ispitivanje pokazuju da štenci i mačići imaju veliku korist od DHA u periodu odvikavanja od sisanja. To je još jedan način naše posvećenosti potpunom zdravlju i sreći vašega ljubimca.

F

FOLIČNA KISELINA

B vitamin topiv u vodi, potreban za stvaranje crvenih krvnih zrnaca i za normalnu funkciju živčanog sustava, te u reprodukciji.

H

HIDROKLORIDOV GLUKOSAMIN

To je tvar koja se prirodno nalazi u zglobovima. Može se dobiti iz školjki, račića, jastoga i rakova.

HIDROKLORIDOV PIRIDOKSIN

Vitamin B6. Topiv u vodi. Potreban pri nastajanju krvnih stanica i radu živčanog sustava.

J

JAJNI PROIZVODI

Kuhana i sušena cijela jaja bez ljuske i ostalih tvari koja nisu jaja. Visoka kakvoća i visoko probavljiv izvor bjelančevina.

JANJEĆE MESO

Nemasni dio janjećeg mesa, skuhano i samljeveno i fini prah. Kupljeno u Novom Zelandu s potvrdom da je potpuno zdravo i slobodno od kravljeg ludila.

JEČAM

Cjelovito zrno. Ima 50% više bjelančevina od riže. Izvor sporo izgarajućeg ugljičnog hidrata koji kontrolira šećer u krvi i pomaže ljubimcu zadržati osjećaj zadovoljstva dulje vrijeme.

K

KALIJEV JODID

Kalijeva sol potrebna za održavanje tekućina u tijelu, upravljanje živcima (uključujući normalan ritam srca) te za određene izmjene tvari u organizmu. Kalij je bitan elektrolit u međustaničnim tekućinama.

KALIJEV KLORID

Kalijeva sol hidroklorične kiseline je potrebna za održavanje tjelesnih tekućina, upravljanje živcima (uključujući normalan ritam srca), te u određenim (metaboličkim procesima) izmjenama tvari u organizmu. Kalij je bitan elektrolit u međustaničnim tekućinama.

KALCIJEV PANTOTENAT

Izvor pantotenske kiseline, jedne vrste B vitamina. Taj vitamin je potreban za normalan rad crijeva, za rast i boju dlake.

KOLINOV KLORID

AB – složeni vitamin. Kolin je potreban za normalni rad živčanog sustava, normalni rast mladih životinja i zaštitu bubrega. Mogu ga stvoriti jetra ali on je prehrambena potreba.

KUKURUZNI GLUTENAT

Suhi kukuruzni ostatak koji preostane kada se ukloni veliki dio škroba glutena i klica u tijeku postupka proizvodnje kukuruznog sirupa. Odličan je izvor bjelančevine niske količine pepela koji je vrlo dobro probavljiv.

KUKURUZNO BRAŠNO

Cijelo kukuruzno zrno mljeveno u brašnasti prah. Visoko probavljiv izvor ugljikohidrata kao i bjelančevina i vitamina. Sav kukuruz uključen u hranu je testiran na aflatoksin.

L

LANENO SJEME

U cijelosti prirodni biljni izvor Omega 3 masnih kiselina. Raste u Kanadi. Vrlo je ukusno, stabilno i trajno.

M

MAGNEZIJEV PROTEINAT

Prstenasto vezan magnezij. Magnezij je važan za pravilno oblikovanje kostiju, rast i rasplođivanje. Lančani se minerali vežu za aminokiseline zbog boljega upijanja iz probavnog dijela u ostale dijelove tijela.

MANGANOV OKSID

Oksidni oblik mangana potreban za pravilno oblikovanje kostiju, za rast i rasplođivanje. To je mikro mineral, komponenta nekoliko staničnih enzima koje potpomažu pri izmjeni tvari u organizmu. Prirodni manjak toga spoja nije primijećen u pasa i mačaka.

MANGANOV SULFAT

To je manganova sol sumpornih kiselina koja je potrebna za pravilno oblikovanje kostiju, rast i rasplođivanje. To je mikro mineral koji je jedna komponenta unutar nekoliko staničnih enzima a djeluje kao katalizator u procesu razmjene tvari u organizmu. Nije primijećeno pomanjkanje u pasa i mačaka.

METIONIN

Prijeko potrebna aminokiselina koja sadrži sumpor. Važna i za pse i za mačke, ali više za mačke budući one imaju veće potrebe za tom aminokiselinom. Metionin pretvara također urin u kiselinu.

MONONITRATNI TIAMIN

Vitamin B1. Potreban za preradu bjelančevina i ugljikohidrata kao i za normalan rad živčanog sustava.

N

NATRIJEV BISULFAT

Vrlo dobro pretvara mokraću u kiselinu. Taj sastojak podiže urinu pH od 6,1 na 6,4 u našim recepturama za odrasle mačke.

NATRIJEV SELENIT

Oblik selena (u tragovima) u neznatnoj količini ali neizostavan mineral potreban za rad imunološkog sustava i u rasplođivanju.

NIACIN

Vitamin B3. Važan za održavanje dlake, kože živčanog sustava i energije potrebne za izmjenu tvari u organizmu. Pseći ga organizam sam stvara iz triptofana (jedna aminokiselina) ali mačke se njime moraju opskrbljivati iz hrane.

P

PILEĆA MAST

Najprobavljiviji mogući izvor životinjske masti. To je na sobnoj temperaturi tekućina što ukazuje na višu razinu složenih nezasićenih masnih kiselina za razliku od masti koje su krute pri sobnoj temperaturi i spadaju u visoke zasićene masne kiseline.

PILEĆI NUSPROIZVOD

Životinjski izvor bjelančevina načinjen većinom od unutrašnjih organa kao što su jetra i bubrezi. Ovaj je sastojak hrane vrlo probavljiv i vrlo niske količine pepela.

PIVSKA RIŽA

Visoko probavljivi ugljikohidrat načinjen od izlomljenih komadića riže.

PIVSKI SUŠENI KVASAC

Nefermentirajući kvasac koji osigurava B-kompleks vitamine i bjelančevine. Pojačava mirise i okuse.

PRIRODNA AROMA

Prirodni sastojak koji se stavlja na vanjski dio gotove hrane da pojača okus i bolje prihvaćanje suhe hrane. Može imati okus povrća, piletine, janjetine ili svinjetine. Na primjer okus suhog pivskog kvasca, peršina, odabranog dimljenog mesa, hidroliziralin bjelančevina ( podvrgnutih tehničkom postupku konzerviranja budući je prosječna molekularna težina bjelančevina premala da ju pronađe imunološki sustav koji pomaže pri izbjegavanju nepoželjnih reakcija kod ljubimaca sklonih alergijama. Ni jedna bjelančevina nije izuzetak bilo da pripada pilećem, janjećem ili svinjećem mesu. ) Okusi su očuvani mješavinom tokoferola i ružmarinovom ekstrakcijom.

PRIRODNI OKUS PILETINE

Prirodni proizvod načinjen pretežito od pileće jetre. Taj se sastojak najčešće koristi na površinskom dijelu hrane (kolačića) da pojača okus.

R

RIBA

Cijela riba haringa kuhana i samljevena u brašno. Dobar izbor bjelančevina, Omega 3 masnih kiselina i minerala.

RIBOFLAVIN

Vitamin B2. Topiv u vodi. Antioksidant potreban za rad živčanog sustava, iskorištavanje energije, zdravu kožu i dlaku te obnovu tkiva.

REPINA SRŽ

Osušeni ostaci šećerne repe nakon što je uklonjen šećer. Izvor umjereno fermentirajućih vlakana koji opskrbljuju stanice debelog crijeva energijom i pomažu „dobrim“ bakterijama u crijevima. Smatra se jednim od najboljih izvora vlakana za optimalnu kakvoću stolice.

RIŽINE MEKINJE

Unutrašnji dijelovi riže (posije). Izvor masti i vlakana.

RIŽA ( PIVSKA )

Visoko probavljiv ugljični hidrat sastavljen od komadića riže.

RIŽA SMEĐA

Cijelo zrno smeđe riže samljeveno u prah. Cjelovita zrna se probavljaju sporije osiguravajući stalnu zalihu energije tijekom dana. Donosi koristi u vidu vlakana, ugljikohidrata, bjelančevina i vitamina B.

S

SOL

Izvor natrija i klorida. Upotrebljava se u recepturama označenim za odrasle životinje i one koje sudjeluju u rasplodu. U tim razdobljima su potrebne veće količine natrija i klorida.

SULFATNI KONDROITIN

Tvar koja se prirodno nalazi u tijelu. To je tvar koja je sastavni dio normalne zdrave hrskavice. Ona također sprečava da ju štetni enzimi oštete.

T

TAURIN

Aminokiselina prijeko potrebna mačkama za održavanje zdravlja očiju i srca. Uvjetno je bitan za pse (u smislu da ga određeni psi trebaju u hrani pod određenim uvjetima – osobito kada pas jede janjeći recept koji sadrži niske količine bjelančevina).

TOKOFEROL

Prirodno sredstvo koje čuva od kvarenja načinjeno od sastojaka vitamina E. Sprečava užeglost u pilećoj masti i cjelokupnoj hrani.

V

VITAMIN A DODATAK

Mačkama treba veći vrijedan izvor vitamina A. Psi mogu pretvoriti pasivni vitamin A ( iz beta karotena ) u aktivni. On je potreban u rasplođivanju, za vid, normalan razvoj kostura i zubi, za imunitet i potpuni razvoj tkiva.

VITAMIN B12 DODATAK (Kobalamin)

Jedini B vitamin koji tijelo može pohraniti. Potreban za stvaranje crvenih krvnih zrnaca i normalni rad živčanog sustava.

VITAMIN D DODATAK

Regulira ravnotežu kalcija i fosfora te kalcifikaciju kostiju. VITAMIN E DOPUNA Pomaže pri zaštiti staničnih opni, regulira izmjenu plinova unutar stanica i rad imunog sustava.

Ž

ŽELJEZNI SULFAT

Dodaje se da pojača željezo u hrani. Željezo je odgovorno za prijenos kisika u tijelu.

ŽELJEZNI PROTEINAT

Prstenasto vezano željezo. Potrebno za prijenos kisika u tijelu. Račvasti minerali se vežu na aminokiseline zbog boljega upijanja hranjivih tvari iz probavnog područja u ostalo tkivo.

izrada web stranica  pet point sva prava pridržana © Agrino d.o.o.