Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

NUTRA NUGGETS

štenci
psi
mačke


DIAMOND

štenci
psi
mačke...vi im dajete ljubav......a mi zdravu prehranu!!!

NAPUTAK O SASTOJCIMA


OMEGA 3


OMEGA 6


KONDROITIN


GLUKOZAMIN


OMEGA 3 MASNE KISELINE

Omega-3  masne kiseline su dugolančane višestrukonezasićene masne kiseline, koje su neophodne za rast i razvoj. Nesintetiziraju se u organizmu te je potreban njihov unos hranom.
Osnovna omega-3 masna kiselina je ALA koja se enzimskim reakcijama u organizmu može konvertirati u svoje dugolančane derivate: EPA i DHA. Zbog toga se tek ALA smatra esencijalnom. No, konverzija ALA u EPA i DHA je često neefikasna i ograničena, te je unos putem dodatka u prehrani više nego preporučiv.
Omega-3  masne kiseline nalaze se u ribi i plodovima mora, a biljnog porijekla – u lanenim sjemenkama, orasima, te ulju soje i uljane repice.
Masne kiseline su jako važne za mozak i rad moždanih i neuroloških funkcija. Čak dvije trećine mozga čine masti, odnosno masne kiseline.
Također su jako važne za razvoj fetusa, kao i za funkcionalno sazrijevanje mrežnice i vidnog korteksa.
Omeg-3 masne kiseline imaju veliku ulogu u prevenciji bolesti srca i krvožilja. Djeluje i na snižavanje lipida i triglicerida u krvi.
Najnovija ispitivanja i kod ljudi i kod životinja pokazuju da omega-3 masne kiseline služe preventivno za suzbijanje pojave nekih vrsta karcinoma, kao i umanjivanje štete kada se bolest već pojavila.
Dokazano je da unos omege-3 u organizam pojačava kompletan imunološki sustav organizma.
Kako su omega-3 masne kiseline dokazano zdrave i potrebne za vašeg psa,
najlakše ih je unositi putem svakodnevne redovite prehrane. Ako hrana kojom hranite svog psa već sadržava omegu-3 masne kiseline, nije potrebno posebno ju dodavati hrani.

 

sva prava pridržana © Agrino d.o.o.