Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

NUTRA NUGGETS

štenci
psi
mačke


DIAMOND

štenci
psi
mačke...vi im dajete ljubav......a mi zdravu prehranu!!!

NAPUTAK O SASTOJCIMA


OMEGA 3


OMEGA 6


KONDROITIN


GLUKOZAMIN


KONDROITIN

Kondroitin sulfat je složeni ugljikohidrat koji se nalazi u vezivnim tkivima svih sisavaca. Sintetizira se u organizmu iz beta-D-glukuronske kiseline i D-N-beta acetil galaktozamina.
Stvaraju ga stanice hrskavice-hondrociti.

Kod zglobnih hrskavica kondroitin ima nekoliko važnih uloga: osigurava stvaranje sinovijalne tekućine u zglobu ( a time i prehranu zglobnih struktura, te zaštitu od mehaničkih oštećenja), štiti zdravu hrskavicu od propadanja ( sprječava stvaranje određenih enzima koji oštećuju vezivna tkiva kao i neutralizirajući učinak drugih enzima koji sprječavaju transport hranjivih tvari u hrskavici).


Funkcija zglobnih struktura ovisi o stanju hrskavica, tetiva, ligamenata te zglobne tekućine. S godinama te se strukture troše zbog neprestanog kretanja i imaju sve manju mogućnost obnavljanja, te dolazi do njihova propadanja uz pojavu bolova i otežanu pokretljivost. Staranjem se smanjuje i produkcija kondroitin sulfata, a time i njegova koncentracija u zglobnim strukturama što se odražava na funkcionalnu sposobnost lokomotornog sustava. Klinička ispitivanja pokazuju da smanjenje koncentracije kondroitina značajno pridonosi razvoju osteoartritisa kao i nastanku različitih mehaničkih ozljeda zglobnih struktura.

Dokazano je da se primjenom kondroitina povećava pokretljivost degenerativno promijenjenih zglobova, te se smanjuje razina boli i potreba za primjenom nesteroidnih protuupalnih lijekova.

Dokazano je da pseća hrana koja sadrži kondroitin blagotvorno djeluje na zglobove i samu pokretljivost pasa. Rezultati se mogu vidjeti nakon nekoliko tjedana primjene.

sva prava pridržana © Agrino d.o.o.